شــاورزان گرامی

با توجه به فرارسیدن زمان کاشت گندم و جو و نظر به اهمیت و جایگاه بذر در افزایش تولید، ضرورت دارد به منظور جلوگیری از گسترش و شیوع علف های هرز، آفات و بیماریها از بذور گواهی شده استفاده گردد و در صورت استفاده از بذور خود مصرفی حتما نسبت به بوجاری و ضدعفونی صحیح اقدام نمایید. توصیه های فنی: 1. حتی الامکان جهت کشت گندم و جو از بذور گواهی شده استفاده گردد. 2. در صورتی که از بذور گندم و جو خود مصرفی جهت کشت استفاده می نمایید ابتدا بذور را بوجاری نموده و دانه های چروکیده و بذر علفهای هرز را جدا و به منظور جلوگیری از آلودگی بذور گندم و جو به بیماری سیاهک اقدام به ضدعفونی بذر مصرفی نمایید. 3. برای ضدعفونی بذور جو ترجیحا قارچ کش اپیرودیون+ کاربندازیم( رورال تی اس) استفاده گردد. 4. بذور را روی پلاستیک یا سطح صاف و تمیز ریخته و پس از مرطوب نمودن بذور با آب به منظور چسبندگی بهتر، سم مورد نیاز را روی آن پاشیده و بذور را چندین بار زیر و رو کرده تا کاملا به سم آغشته گردد. 5. بهترین زمان ضدعفونی بذور بین 24تا 72 ساعت قبل از کاشت می باشد. 6. در هنگام ضد عفونی بذور از ماسک و یا پارچه جهت پوشاندن سر، صورت و دهان استفاده شود و از خوردن و آشامیدن پرهیز شود. در مناطقي كه سیاهک آشکار و سیاهک پنهان گندم با هم وجود دارند، ميتوان از قارچكشهای زير استفاده نمود. 1. کاربوکسین تیرام WP 75% به میزان 2 کیلو در هزار کیلو بذر 2. کاربوکسین تیرام FS 40% به میزان 2 در هزار 3. تبوکونازول (راکسیل) FS 6% به میزان نیم در هزار 4. تبوکونازول (راکسیل) DS 2% به میزان 1.5 در هزار 5. فلوتریافول+ تیابندازول (وینسنت) DS 5% به میزان 2 در هزار توجه: سم راکسیل برای ضدعفونی جو توصیه نمی شود.